Sensory Storytime
Yapılandırmacı eğitim sistemlerinden ve Reggio Emilia, Montessori, Waldorf gibi alternatif eğitim sistemlerinden esinlenilerek oluşturulan Sensory Storytime; erken çocukluk döneminden itibaren çocuklara masal ve hikaye dinlemeyi sevdiren, düşünme ve plan yapma yeteneğini geliştiren, girişimciliği ve güdülenmeyi sağlayan, içerdiği yöntem ve teknikler sayesinde çocuğun dil gelişimini ve öğrenmeye ilgisini artıran bir ders programıdır.
Yöntem çeşitliliğine ve problem çözmeye dayalı öğrenmeler sunan Sensory Storytime programında, sonuçlardan çok öğrencinin yaşadığı öğrenme süreçleri önemlidir.
Sensory Storytime 2 kısımdan oluşur:
Hikâye Anlatımı
Hikâyeler çocuklara sorunlarla nasıl baş etmeleri gerektiğini gösterir. Duygusal yönden güçlenmelerini destekler. Evrensel değerleri öğretir. Çocukların eleştirel düşünme yeteneği kazanmalarını sağlar. En önemlisi yaratıcılığı canlı tutar.
Duyusal Oyunlar
Duyusal oyunlar çocuğun duyularını harekete geçirerek deneyimler yaşamasına sebep olan öğrenme fırsatlarıdır. Oyunlar bütün duyuları aynı anda harekete geçirebileceği gibi yalnızca birkaç duyuya hitap edecek şekilde de olabilir