Danışmanlık & Eğitim
AİLE DANIŞMANLIĞI
Toplumumuzda günden güne yaygınlaşan ve sıkça tercih edilen meslekler arasında yerini alan aile danışmanlığı hizmetinden öncelikli olarak eşler ile yakın ve geniş aile çevresindeki tüm bireyler fayda görmektedir. Özellikle Aile Danışmanlığı Eğitimi sürecinin oldukça önemli olduğu aile danışmanlığında, uzmanlaşmak isteyenlerin yeterlilik kazanması ve mesleğin ilgi alanına giren her alanda başarılı çözümler sunabilmesi adına profesyonel hale gelmesi için doğru kurumdan kalifiye bir eğitim almaları gerekmektedir.
Başta ilişkilere dayalı sorunları çözmeye odaklanan aile danışmanları; bunun yanı sıra belirli dönemlerde değişikliğe uğrayan yaşam düzenlemelerinde, sağlık, ekonomi ve temel ihtiyaçlara dayalı konularda ve çocukların bakımı, yetiştirilmesi veya ebeveyn ve çocuk ilişkisine dair tüm başlıklarda, aile üyelerine destek sunmaktadır. Hizmet sürecinde her bir birey tek başına ele alınmamakta ve aile içerisindeki rolleri dahilinde değerlendirilmektedir.
Aile danışmanlığında önemli olan hizmetin içeriği ve ailenin verilecek hizmetten ne şekilde fayda sağlayabileceğidir. Psikolojik danışmanlardan farklı olarak ‘aile dinamiğini’ dikkate alan ve bu yapı içerisindeki tüm ilişkileri başarıyla analiz edebilen aile danışmanları; aile grubunu oluşturan her üyenin sorumlulukları, görev tanımı, inançları, rolleri, değer ve tutumlarına uygun olarak yönlendirmeler sağlamaktadır.
EĞİTİMLER
SOSYAL BECERİLERİ GÜÇLENDİRMEYE YÖNELİK
Sosyal ve duygusal gelişim, kişilerin sosyal ve duygusal yeterliliklerini elde etmek için geliştirmiş oldukları yetenek, yaklaşım ve değerleri öğrenme sürecidir. Sosyal beceri eğitiminin amacı, bireylerin içinde var olduğu topluma uyum sağlamasına ve adapte olmasına yardımcı olmaktır. Bireyin içinde bulunduğu toplumun kendisinden beklediği ve yapmasını istediği davranışlara uyum gösterecek biçimde yetişmesi kişinin sosyal gelişimi ile ilgilidir. Çünkü çocuğun ilk yıllardaki sosyal gelişimi onun daha sonraki zaman için sosyal davranışlarının zeminin oluşturur. Çocuğun sosyal becerileri kazanması için sağlıklı bir sosyal gelişimin sürecinin gerçekleşmesiyle oluşur. Sağlıklı bir sosyal gelişim gösteren çocuğa, okul öncesi yıllarında, sosyal beceri eğitimi verilebilir.
Sosyal Beceri Kazanımını Etkileyen Faktörler
- Ebeveyn etkileşimleri,
- Akran etkileşimleri,
- Sınıfın sosyal ortamı,
- Çocukların bireysel özellikleri,
- Okul-aile işbirliği olarak sıralanabilir.
SINAVA HAZIRLIK
Sınava hazırlık döneminde çocuk ve gençler kaygı duygusuyla karşı karşıya gelmektedir. Bu yolculukta kaygı ikiye ayrılmaktadır; biri sınav öncesi kaygı ve bir diğeri ise sınav esnasından yaşanan kaygıdır. Sınava hazırlık programında sınav esnasında yaşanan kaygı üzerine terapötik müdahalelerin kullanımı ve öğretimi , sınav öncesindeki kaygıyı kontrol altına almak ve sağlıklı bir şekilde yürütebilmek üzerine birtakım öğretilerin uygulandığı bir programdır.
- Bu program bireysel ve/veya grup olarak uygulanmaktadır.
- Lise ve üniversite sınavına hazırlık sürecini kapsamaktadır.
- Program 11 oturumdan oluşmaktadır. (Bazı özel durumlardan farklılıklar gösterebilir.)
- Programın kazanımlarını gözlememek ve fayda görmesi adına devamlılık önemlidir.
Detaylı bilgilendirme için lütfen iletişime geçin.
UZMANLARA YÖNELİK STAJ PROGRAMI
Psikoloji / psikolojik danışmanlık bölümlerinin 4. sınıf ve sonrası bireyleri kapsayan , alana hazırlık programıdır.
-çocuk psikoterapisine giriş ;
Programın amacı:
Katılımcılara çocuk ve ergen psikoterapisi, İlk görüşme terapisi, kullanılan testler ve ölçekler hakkında temel bilgiler kazandırmaktır.
-0-6 YAŞ GELİŞİMSEL DÖNEM ÖZELLİKLERİ
Tuvalet eğitimi, kardeş doğumu, uyku , beslenme, rekabet , uyum sorunları, tırnak yeme, parmak emme, alt ıslatma , yalan söyleme durumlarında yardımcı müdahaleler.
Gelişimsel sürecin takibi ve ebeveyn görüşmeleri üzerine temel bilgilerin kazandırılması.
WORKSHOP
Belirlenen konu hakkında uzmanlar tarafından yapılan kapalı grup görüşmeleridir. Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçin.
AİLELERE YÖNELİK
-hamilelik sürecinde ebeveyn olma yolculuğu
-gelişimsel dönemler üzerine
-akademik dönemde dikkat problemleri
SÜPERVİZYON
– Bireysel
Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçin.